Category: Blog

Rosita Loth

Rosita Loth timmert lekker aan de weg. Sinds een paar jaar heeft ze haar eigen jamsessie en ook de Band Clash, die ze dit jaar voor de tweede keer organiseert, is een groot succes. Donderdag 27 november jongstleden was het echter even tijd voor de battlende bands om de wapens neer te leggen, want Rosita liet aan het aanwezige publiek in Melodyline horen war ze de afgelopen tijd nog meer mee bezig geweest is. Elke keer als ik haar tijdens de Band Clash aankondig, leg ik uit dat Rosita zich tegenwoordig toespitst op smooth jazz, maar hoe lekker is het om dit nu ook met eigen oren gehoord te hebben. Ze speelde vandaag haar nieuwe EP “Sometimes”. Als ik niet al fan was, dan ben ik het nu.

 

“Sometimes”

Rosita begint lekker rustig als ze haar eerste nummer “Sometimes” inzet. Sometimes gaat over de ups en downs die we allemaal wel kennen in het leven. “Sometimes it’s hard, sometimes it’s easy”. Een boodschap waar iedereen zich wel in kan herkennen. En net als je denkt dat je lekker laidback kunt gaan luisteren, gaat het nummer lekker los. Stilzitten is moeilijk en je wordt vanzelf vrolijk. Een lekkere opwarmer dus!

 

“Debidabidabdee”

En wanneer het je allemaal makkelijk afgaat, dan heb je ook sjans. Althans, dat is wat Rosita wellicht gedacht heeft tijdens het schrijven van “Debidabidabdee”. Naar eigen zeggen niet uit eigen ervaring, maar het gaat over twee mensen die allebei in een relatie zitten, maar niet van elkaar af kunnen blijven. Deze twee mensen hebben ongetwijfeld op een warme zomeravond naar deze song geluisterd, want of je het nu wil of niet, je kunt avances niet afslaan bij deze zwoele sound.

 

“Gotta Get Get”

En dat brengt ons vanzelf bij “Gotta Get Get”. Ken je dat gevoel, dat je iemand ziet en weet dat de ander jou ook ziet zitten? Juist, dan ga je ervoor! En dat is waar Gotta Get Get over gaat. Ik merkte tijdens het nummer dat ik vanzelf al aan het meezingen was en dat is denk ik wel de grote kracht van deze song. Mijn favoriete plaat van de EP, dit nummer mag wat mij betreft de hele avond duren.

 

“It’s Over”

Na lekker te hebben geswingt is het tijd om een beetje rustig aan te doen. Om weer terug te komen op de ups en downs: “It’s Over” gaat over het stuklopen van een relatie. Nooit leuk, maar iedereen heeft er helaas wel eens mee te maken. En Rosita zou Rosita niet zijn als ze er niet een mooie nieuwe term tegenaan zou gooien. Want na het verbreken van de relate zit je allebei “in the same schuitje”.

 

“I Don’t Need You”

Genoeg over de liefde, want opvoeding hebben we ook allemaal mee te maken gehad. Rosita staat inmiddels op eigen benen en in deze volwassen song laat ze dat duidelijk horen. Een song over het grote verschil tussen haar vader en moeder. Heel persoonlijk. In “I Don’t Need You” heeft ze the best of both worlds samengebracht.

 

“Energy”

Afsluiten doe je door te knallen! En daar leent “Energy” zich perfect voor. “Energy” gaat over energie, en die lijkt bij Rosita onuitputtelijk. Ook deze plaat swingt de pan uit en ze lijkt hiermee te willen zeggen dat als je maar genoeg enerigie stopt in wat je doet, je altijd iets moois kunt bereiken.

 

Rosita’s EP is nog niet uit, maar ik kan niet wachten tot de release. Ik waande mezelf gedurende de avond op de boulevard op Sint Maarten. En tijdens deze koude dagen is het erg fijn om die zwoele sferen weer even te ervaren. “Sometimes” gaat over the cheeky sides of life, de moeilijke tijden in het leven en over het leven in het algemeen. Met muziek als die van Rosita Loth, wordt het leven voor mij in ieder geval zwoeler en makkelijker.

 

Sometimes it’s hard, maar “Sometimes” is very easy to listen to.

 

Wouter Huele