Category: Blog
Untitled-1

Donderdag 27 november was ik te gast bij Mixed Up van Getmixed.

Het was echt heel leuk en een grappige ervaring. We hebben het over verschillende dingen gehad zoals het tot stand komen van mijn EP – Sometimes. Die momenteel nog in Demo fase verkeert, desondanks ik het hele traject heb doorlopen vind ik het nog niet releasable!

Wel treed ik dus al wel op met de nummers met mijn eigen band. Hier geniet ik onwijs van en na het interview bij Getmixed ging ik de nummers in een soort van try out optreden bij de Melody Line. Het was fantastisch om te zien hoe mensen erop stonden te dansen en aandachtig luisterden. Dat gaf een goed gevoel desondanks het uiteraard allemaal nog beter kan, maar ja het is een work in proces.

Tijdens het interview hadden het ook even over de benaming Smooth Jazz. Er werd al gelijk aangegeven dat het veel toegankelijker klinkt, dan in eerste instantie verwacht. En ondanks dat ik het daar helemaal mee eens ben omschrijft de benaming toch alle elementen.

Smooth jazz is een vorm van populaire muziek, gebaseerd op jazzmuziek met invloeden van funkR&B of popmuziek.

Maar goed, somehow begrijp ik dus wel de Elevator-achtige vibe achter de benaming Smooth Jazz. Toch als ik de omschrijving lees denk ik toch nog steeds ja, dat zegt het toch wel.

Ik laat ook een klein stukje van twee nummers horen. Namelijk Energy dit gaat over hoeveel Mentale kracht ik heb en de daarbij komende Energy om dingen in mijn leven te bereiken. En het geloof dat bepaalde dingen voor mij zijn weggelegd in het leven. En in de coupletten heb ik het dan over een periode die zwaar was, maar waar wel iets heel moois uit voortgekomen is, namelijk zingen. Maf dat ik lekker me eigen tekst vergeet, dat heb ik haast nooit. Vooral niet bij covers, maar bij je eigen nummers is helemaal gek. Maar goed ik blijf een mens en het was weer een ervaring rijker ;-).

Gotta Get Get gaat over the “Cheeky Sides of Life” waarbij het duidelijk is dat als jij een man hebt. En ik wil hem en hij zegt ja, dat jij dan pech hebt haha. Een nummer die in het dagelijks leven veel voorkomt in verschillende mensen hun levens.

Al met al heel leuk om te doen! Getmixed thanks for having me! Shout out aan Christiaan Mulder, Lode de Roos van Sonante Studio’s en Glen Gaddum voor mixing & mastering. Daarnaast alle muzikanten die hebben meegespeeld op de EP: Christiaan Mulder, Giorgio Sitanala, Marshall Curtley, Daniel Luhulima, Francesco Fioravanti, Jasper van Damme, Wessel Kuit.

To be continued…