Category: Blog

Als je denkt aan muziek vroeger en nu dan is er over dit onderwerp natuurlijk een hele hoop te zeggen. Waar ik het eerste aan moet denken is hoe anders de beleving was. In mijn puber/tiener jaren was de beleving van muziek echt intens. Wellicht omdat je op die leeftijd de wereld ook intenser beleeft.

Als je denkt aan muziek vroeger en nu dan is er over dit onderwerp natuurlijk een hele hoop te zeggen. Waar ik het eerste aan moet denken is hoe anders de beleving was. In mijn puber/tiener jaren was de beleving van muziek echt intens. Wellicht omdat je op die leeftijd de wereld ook intenser beleeft.

Untitled-1

I Will Survive

Mijn allereerste platen ‘erfde’ ik van mijn tien jaar oudere zus. In deze eerste reeks singles zaten titels als: “I Will Survive” van Gloria Gaynor, ik heb deze plaat grijs gedraaid. Zelfs hier nog mee opgetreden op school. Weliswaar playback, maar met mijn mooie witte lambada outfit maakte ik geloof ik wel indruk lol.

Vrij heftige song qua tekst voor little old me, maar de overlevingsdrang en het sterke van de song als vrouw zijnde. Sprak me aan en daarnaast was het verpakt in een lekker disco song, waardoor het easy listening werd natuurlijk.

Dat vind ik altijd mooi als je een zwaar onderwerp, zeg maar licht kan verpakken in de muziek. Dat is ook zo goed te horen in I heard it Trough thé Grapevine van Marvin Gaye. Die man sterft duizend doden, door wat hij via de wandelgangen heeft gehoord. Maar iedereen danst zich er kapot op en is weinig bezig met thé Grapevine.

Pass de Dutchie

“Pass de Dutchie pan die left an side” dat is wat ik altijd zong bij de plaat van Musical Youth “Pass the Dutchie” haha. Ik vond deze plaat echt cool.

Grappig om te zien dat er überhaupt een clip bij was. Wellicht wel gezien maar dat kan ik me nu niet meer herinneren.

Pass The Dutchie

Full Force

Hahaha deze plaat was de allergrappigste. Niet alleen omdat die gasten er al grappig uitzagen op de plaat.

Toen der tijd zagen ze er apart mannelijk uit, een en al muscles. Nu zouden ze al snel het stempel gay krijgen. Ook deze clip heb ik nooit gezien man, wat een gasten.

Full-Force-Alice-I-Want-You-517738

Jump Jump

Kris Kross wouw die gasten waren toen echt wel cool.

Widdededededederiwack!

Ooohja met hun jassen achterstevoren, dat was helemaal stylish. Te grappig gewoon. Deze clip kan ik me wel herinneren!

kriss-kross-tbma